keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Hyvää eläinten viikkoa

Minulle vuodessa on 52 eläinten viikkoa, ja niin pitäisi olla kaikille muillekin. Yritän kuitenkin tällä viikolla muistaa omaa läheisintä eläintäni erityisherkuin, -rapsuin ja -pitkin lenkein. Olin myös ajatellut juhlaviikon kunniaksi lähteä mukaan Kaverikoira-toimintaan, mutta valitettavasti sain kuulla, että joudumme vielä odottamaan joitakin kuukausia kunnes karvakorvani täyttää maagiset kaksi vuotta. On hyvä, että eläinten viikkoa vietetään, sillä näiden ystäviemme hyvinvointi jää vieläkin liian usein unohduksiin, ja eläinpolitiikkakin "tärkeämpien aikuisten asioiden" alle.

Pääministerimme aloitti eläinten viikon hieman etuajassa aika mielenkiintoisella tavalla: Vanhanen juhli Turkistuottajien 80 vuotista taivalta muistelemalla lämmöllä nuoruutensa kesätöitä chinchillafarmilla. Fur Centeristä pääministeri nappasi ystävättärelleen tuliaisiksi minkkisen kaulasomisteen pampuloineen ja yltyipä vielä päälle päätteeksi kehumaan turkisalan "vihreyttä". Samalla kun muut Länsi-Euroopan maat luopuvat hiljalleen tarhauksesta, jaksaa Suomi pontevasti taistella tämän kuolevan elinkeinon puolesta - samanlaista epämiellyttävää muutosvastarintaa muuten kuin ydinvoiman kanssa on nähtävissä.

PS. IE:n käyttäjille: nettisivullani on jotain häikkää, jota koitetaan parhaillaan korvata. Nyt onkin siis oiva hetki vaihtaa Bill Gatesin firmasta vaikkapa Tulikettuun, joka on muutenkin Exploreriin verrattuna ihan ykkösselain.

*****

PÄIVÄN HYVIS: Laura ja Panu laativat erinomaisen tiedotteen turkisalan väitetystä vihreydestä.

PÄIVÄN PAHIS: MTV3 sortuu sukupuolittavaan uutisointiin.

Ei kommentteja: