torstai 9. lokakuuta 2008

Äänestäjä kysyy, osa 2/1

En siis toiveajatellut turhaan, vaan jo toinen äänestäjä lähestyi meilitse, mukavaa. Tällä kertaa perinpohjaisia kysymyksiä riittikin sen verran paljon, että päätin jakaa ne useampaan osaan, liian pitkää blogiahan ei jaksa lukea kukaan. Mutta pidemmittä puheitta asiaan:

Olin iloinen lukiessani sinun olevan lakto-ovovege sekä luomun ja Reilun kaupan ystävä. Oletettavasti pyrit muuttamaan mahdollisimman monien ruokavalion vastaavaksi. Millä keinoin tämä olisi mahdollista? Miten toimisit valtuustossa esimerkiksi sen hyväksi, että kouluissa olisi ainakin yksi lihaton päivä viikossa? Toimisitko valtuustossa eläinten oikeuksien kohottamiseksi?

En ole halukas aivopesemään ihmisiä väkisin kasvissyöjiksi tai saarnaamaan lähipiirilleni jatkuvalla syötöllä aiheesta, mutta toki aina ilostun, jos lihansyöjä ruokavaliostani kysyy ja vastaukseni perusteella vieläpä alkaa harkita omansa muuttamista edes hiukan. Uskon siis positiiviseen kannustamiseen, en syyllistämiseen. Kasvissyöntiä voi myös perustella muilla kuin eläinsuojeluargumenteilla, esimerkiksi sen vaikutuksilla ilmastonmuutoksen tai nälän vähenemiseen tai ihan vain omaan terveyteen.

Toivon, että Vantaan seuraavassa valtuustossa on puoluerajat ylittäen vegetaristeja tai ainakin kasvisruokailuun myötämielisesti suhtautuvia valtuutettuja. Näin saataisiin helpommin Vihreiden jo vuoden 2009 talousarvion lähetekeskustelussakin esiin tuoma kasvispäivä osaksi mm. oppilaitosten ja päiväkotien arkea. Niin, aktiivinen rummuttaminen sekä yhteydenotot ruokahuollosta ja hankinnoista vastaaviin kaupungin työntekijöihin, siinä kai ne avaintekijät tässäkin "asian ajossa".

Ja kyllä, ehdottomasti toimisin valtuustossa myös eläinten hyväksi. Yhdeksi omaksi vaaliteemakseni olen ottanut ihan konkreettisesti uuden koirapuiston rakentamisen Tikkurilan/Jokiniemen alueelle. SEY:n vaalikyselyssä puolestaan kysytään ehdokkailta monipuolisesti kuntien velvoitteista eläinsuojeluvalvonnassa, loukkaantuneiden ja löytöeläinten hoidossa sekä juuri sinunkin esiin ottamassasi kasvispainoitteisessa ruokavaliossa. Ilokseni saatoin ruksata helposti joka kohtaan sen ylimmän, nähdäkseni eläinystävällisimmän vaihtoehdon.

*****

PÄIVÄN HYVIS: Oma, äänestäjän kysymysten teemaan sopiva vaalimainos

PÄIVÄN PAHIS: VR

Ei kommentteja: