torstai 23. lokakuuta 2008

Äänestäjä kysyy, osa 4

Yksi kysymys ajankäytöstäsi: Tämänhetkiset luottamustehtäväsi ovat sivujesi mukaan
1. Vihreä Uusimaa ry, puheenjohtaja
2. Uudenmaan liitto, maakuntahallituksen jäsen, strategian johtoryhmän jäsen
3. Vihreä liitto r.p., valtuuskunnan jäsen, eläinpoliittisen työryhmän jäsen, tasa-arvopoliittisen työryhmän jäsen
4. Tiedekeskussäätiö Heureka, valtuuskunnan jäsen
5. Vihreät Naiset ry, hallituksen varajäsen, kansainvälisten asioiden työryhmän jäsen

Näiden viiden luottamustehtävän lisäksi olet juuri ilmeisesti vaihtanut työpaikkaa. Jos sinusta tulee kunnanvaltuutettu, jätätkö jonkun nykyisen hommasi pois, jotta aikaa jäisi valtuutetun tehtäviin, vai miten olet ajatellut tästä asiasta? Voitko kertoa kuinka paljon aikaa budjetoisit tunteina viikossa kunnanvaltuuston tehtäviin?

Olen sitä mieltä, että on hyvä että kunnanvaltuutettu on muussakin mukana, mutta toisaalta sitä muuta ei saisi olla myöskään liikaa.

Valtuustokausihan alkaa tammikuussa 2009, eli ei vielä välittömästi vaalien jälkeen. Osa luottamustoimistani päättyy jo tämän vuoden puolella tai viimeistään ensi keväänä. Kokousajat eivät mene päällekkäin mahdollisten valtuuston kokousten kanssa, ja paljon työskennellään myös sähköpostitse. Jos tulisin valituksi, karsisin luonnollisesti kaupungin luottamustoimien ulkopuolisista aktiviteeteistani.

Olen toiminut kaksi ja puoli vuotta Vantaan Vihreän valtuustoryhmän sihteerinä ja näin ollen voisi sanoa, että minulla on aika hyvä kuva siitä, kuinka paljon resursseja valtuustotyöskentely vaatii. On hieman vaikea kuitenkaan sanoa esimerkiksi tuntimääräisesti, kuinka paljon aikaa viikossa työ kuluttaa, sillä se riippuu niin kovasti käsittelyn alla olevista asioista. Uskoisin kuitenkin, että noin 16-20 tuntia kuukaudessa lienee aika oikeaan osunut keskimääräinen arvio. Arviossa ovat mukana valtuustoinfo, itse valtuuston kokous, kokouspapereihin perehtymiseen kuluva aika sekä kansalaisyhteydenotot ja omat yhteydenotot kaupungin työntekijöihin, valtuustokollegoihin jne.

*****

PÄIVÄN HYVIS: Vihreät ja Vasemmistoliitto päästivät asunnottomat mökkeihinsä

PÄIVÄN PAHIS: Joka viides eläinkuljetustarkastus paljasti rikkeitä

Ei kommentteja: