keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Äänestäjä kysyy, osa 2/4

Mikä on kantasi lentämiseen? Pyritkö itse taittamaan matkasi aina ensisijaisesti muilla kulkuneuvoilla? Lentäminen vain lisääntyy, vaikka se on suuri ilmastonmuutoksen kiihdyttäjä - miten sinä toimisit tämän asian suhteen valtuustossa?Mikäli Vantaan lentokentää halutaan
laajentaa, vastustaisitko hanketta ja toisitko esille sen ympäristölle haitallisia seikkoja?

En pidä lentämisestä, en pitäisi, vaikka se olisi päästötöntäkin. Joudun kuitenkin toisinaan nousemaan siiville työ- tai luottamustoimimatkojeni vuoksi. En muista, milloin viimeksi olisin lentänyt puhtaasti lomailutarkoituksessa, mutta siihenkin myönnän joskus syyllistyneeni - maailma on avara, aikaa ei koskaan riittävästi ja Suomi kaukana kaikesta. Pisimmän lomalentoni olen taittanut USA:an, mutta onneksi omantunnon soimausta sentään vähän vaimentaa se, että paikan päällä tein vapaaehtoistöitä.

Valtuustossa olisin aloitteellinen, jotta Vantaa ottaisi käyttöönsä vapaaehtoisen lentomaksun työntekijöidensä ja luottamushenkilöidensä matkoille. Ehkä maksun käyttöönotto saisi päättäjät muutenkin pohtimaan, onko jokainen matka todella tarpeen.

Vantaan kenttää ei kuulemma enää pysty laajentamaan tilanahtauden vuoksi, joten se siitä ongelmasta. ;) Lentokentän pahin ympäristöongelma itse lentämisen ohella on muuten sen Kylmäojaan laskemat jään- ja liukkaudenestoaineet. Omakohtaisesti sain haistaa ongelman koko inhottavuudessaan, kun Vantaan Vihreiden toiminnanjohtaja-aikoinani järjestimme muuten kauniille Kylmäojalle retken. Vantaan Vihreät ovat taistelleet päästöjä vastaan jo vuosien ajan eri luottamuselimissä.

*****

PÄIVÄN HYVIS: Taistelu ilmastonmuutosta vastaan jatkuu - käy allekirjoittamassa vetoomus pääministerillemme.

PÄIVÄN PAHIS: Anna Politkovskajan - oikeudenkäynti alkoi, mutta ei järin reiluissa merkeissä. On se nyt kumma, että uhrin omaisten asianajaja yritetään myrkyttää, huh.

Ei kommentteja: