maanantai 13. lokakuuta 2008

Tour de Vantaa

Sanoin juuri hei heit hipevin eli Hiekkaharjun pelivihreiden aktiiveille. Olemme reilun vuoden ajan tavanneet kerran kuukaudessa peli-illan merkeissä. Pelaamme vuoroon toistemme luona ihan tavallisia lautapelejä, rupattelemme ja kahvittelemme (tai minun vuoroni ollessa pitäisi kai sanoa teeittelemme). Suosikkipeliksemme on muodostunut Carcassonne eri versioineen, mutta myös Cranium on osoittautunut hauskaksi ja monipuoliseksi ajanvietteeksi.

Näin vaalien lähestyessä keskityimme tänään hieman erilaiseen peliin, Tour de Vantaaseen. Peli löytyy huomisen Hesarin välissä ilmestyvästä Vantaan Vihreiden upeasta vaalilehdestä, ja sen suunnitteluun on osallistunut hipeviläinen jos toinenkin. Peli sopii koko perheelle, sen todisti tänään pronssisijalle päässyt 4-vuotias Niilokin, eikä pelin kesto koettele kiireisen hermoja.

Tour de Vantaassa kierretään nimensä mukaisesti Vantaata, joudutaan välillä kehitystä hidastavalle kok/dem-akselille, jumitetaan Kehä III:n ruuhkassa, mutta myös nautitaan Kuusijärven savusaunasta ja tavataan Kartanonkoskella Risto Räppääjä. Pelin voittaja päätyy tietenkin kaupungintalolle juhlimaan Vihreiden vaalivoittoa. Ei kun siis noppa ja nappulat esiin, pelaamaan ja oppimaan monenlaisia uusia asioita kotikaupungistamme Vantaasta.

*****

PÄIVÄN HYVIS: Mahtavan vaalipäällikömme Riikan kotisivut

PÄIVÄN PAHIS: Tour de Vantaassakin esiintyviä lentokentän jätevesipäästöjä ei vieläkään olla saatu kuriin

Ei kommentteja: